کد خبر: 1321083
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
انهدام ۳۱۲ باند سازمان‌یافته قاچاق جرائم اقتصادی  پلیس با اقتدار در خط مقدم جنگ ترکیبی دشمن ایستاده است
غلامرضا مسکنی 

جوان آنلاین: رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، از انهدام ۳۱۲‌باند سازمان‌یافته قاچاق و جرائم اقتصادی در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: «پلیس با اقتدار در خط مقدم جنگ ترکیبی دشمن ایستاده است.» به گفته او، تنها در همین مدت بیش از ۳۰۷ میلیون لیتر فرآورده سوختی قاچاق، ۵۲ هزار رأس دام، ۹۹ میلیون قلم دارو و ۳۷ میلیون قلم کالای اساسی قاچاق کشف و توقیف شده‌است. وی همچنین از تعلیق ۱۶ سکوی خرید و فروش طلای آب‌شده متخلف، دستگیری صد‌ها دلال ارزی و کشف ده‌ها پرونده کلان فساد اقتصادی خبر داد. 
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، صبح دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به شعار امسال فراجا تحت عنوان «پلیس مقتدر، مشارکت همگانی، جامعه امن» تأکید کرد: دشمن با جنگ ترکیبی به‌ویژه در حوزه اقتصادی به دنبال ضربه زدن به ملت ایران است و پلیس امنیت اقتصادی با اقتدار در خط مقدم این نبرد ایستاده‌است. 
 ۶۷ پرونده کلان 
وی افزود: در شش ماه نخست امسال، پلیس موفق به انهدام ۳۱۲ باند سازمان‌یافته قاچاق و جرائم اقتصادی شده و به ۶۷ پرونده کلان با ارزش بیش از ۲۰ میلیارد تومان رسیدگی کرده‌است. 
رئیس پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز از اولویت‌های اصلی این پلیس است، گفت: در این مدت ارزش پرونده‌های اقتصادی تحت رسیدگی بالغ بر ۳۲۵ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۹ درصد رشد داشته‌است. 
رحیمی با اشاره به افزایش ۳۱۷ درصدی کشفیات کالای قاچاق خاطرنشان کرد: طی شش ماه اخیر ۳۰۷ میلیون لیتر فرآورده سوختی قاچاق، ۵۲ هزار رأس دام قاچاق، ۹۹‌میلیون قلم داروی قاچاق و ۳۷ میلیون قلم کالای اساسی قاچاق کشف و توقیف شده‌است. 
وی افزود: در حوزه سوء‌استفاده از صنعت برق برای استخراج غیرقانونی رمزارز، با همکاری وزارت نیرو و شرکت توانیر بیش از ۳۹ هزار دستگاه ماینر قاچاق و غیرمجاز کشف و توقیف و در این رابطه هزارو۷۳۷ نفر دستگیر شدند. 
به گفته رحیمی، پلیس امنیت اقتصادی همچنین در زمینه زمین‌خواری، رباخواری، رشوه‌خواری، فرار مالیاتی و اخلال در نظام اقتصادی دستاورد‌های قابل‌توجهی داشته‌است؛ از جمله کشف بیش از ۲۷ همت فرار مالیاتی که نسبت به سال گذشته رشد ۷۶۶ درصدی داشته‌است. 

 قاچاق سوخت
سردار رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود به مبارزه با قاچاق سوخت اشاره کرد و گفت: یکی از باند‌های بزرگ قاچاق با سوءاستفاده از ۵۴ شرکت صوری بیش از ۱۰۰‌میلیون لیتر سوخت را به خارج از کشور منتقل کرده‌بود که متلاشی شد. وی افزود: تنها در یک مرحله از عملیات‌ها صد‌ها مخزن و هزاران متر لوله توقیف شد. 
رئیس پلیس امنیت اقتصادی افزود: یکی از تازه‌ترین پرونده‌های بزرگ پلیس امنیت اقتصادی، به شناسایی و انهدام باندی اختصاص دارد که با سوءاستفاده از کارت‌های سوخت مهاجران، حدود ۱۶۰ میلیون لیتر سوخت را قاچاق کرده‌بودند. در این ماجرا، یک جایگاه سوخت در جنوب کشور نقش اصلی را ایفا می‌کرد و بیش از ۲۰۰‌قاچاقچی با مدیر و کارکنان آن همکاری داشتند. به گفته مسئولان، تاکنون برای ۱۳۴ نفر از متهمان این پرونده قرار قانونی صادر شده‌است. 
در پرونده‌ای دیگر، مأموران در استان هرمزگان موفق به کشف یک باند سازمان‌یافته شدند که با لوله‌گذاری مخفیانه از روستا به دریا، سوخت قاچاق را به کشتی‌ها منتقل می‌کردند. در جریان این عملیات، بیش از ۶۹۱ هزار لیتر سوخت به ارزش ۴۱ همت کشف و ضبط شد و ۱۰۰ نفر از اعضای باند به همراه پنج سرشبکه اصلی دستگیر شدند. 
پرونده سوم نیز به شناسایی ۱۴ انشعاب غیرمجاز از خطوط اصلی انتقال سوخت در استان‌های هرمزگان، خوزستان، البرز و اصفهان مربوط می‌شود. متهمان اعتراف کرده‌اند که از این طریق بیش از ۹۰۷ هزار لیتر سوخت قاچاق کرده‌اند. در این پرونده نیز ۳۱ متهم اصلی به همراه پنج کارمند دولتی همکار باند بازداشت شده‌اند. 
به گفته رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، این اقدامات تنها بخش کوچکی از تلاش‌های شبانه‌روزی پلیس برای مقابله با قاچاق سازمان‌یافته سوخت است؛ جرمی که علاوه بر ضربه زدن به اقتصاد کشور، امنیت انرژی و معیشت مردم را نیز هدف قرار می‌دهد. 

 سکو‌های فروش طلای آب شده
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از نظارت جدی پلیس بر سکو‌های خرید و فروش طلای آب‌شده نیز خبر داد و گفت: این طلا‌ها بیشتر به صورت پیامکی فروخته می‌شود و مرکز امنیت اقتصاد دیجیتال با حساسیت بالا فعالیت این پلتفرم‌ها را رصد می‌کند. بر اساس آخرین برآوردها، این سکو‌ها بیش از ۲۰ میلیون کاربر دارند و حجم بالایی از مبادلات در آنها انجام می‌شود. پلیس تاکنون با هدف صیانت از سرمایه مردم و جلوگیری از سوءاستفاده، بیش از چهار تن طلا را تحت کنترل دارد که البته مقدار زیادی از آن بعد از جنگ ۱۲ روزه مشتریان آن تحویل گرفتند. 
به گفته رئیس پلیس امنیت اقتصادی، تا امروز ۱۶ سکوی متخلف تعلیق و فعالیت‌شان متوقف‌شده و همچنین ۲۰‌مدیر این پلتفرم‌ها احضار شده‌اند. برخی تخلفات جزئی نیز با اخذ تعهد رفع شده تا از تکرار آن جلوگیری شود. 
وی با تأکید بر ضرورت تدوین مقررات شفاف در این حوزه گفت: متأسفانه تاکنون آیین‌نامه مشخصی برای نظارت بر این فعالیت‌ها تهیه نشده‌است و این خلأ قانونی می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. 

 اخلال‌گران بازار ارز 
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره نوسانات بازار ارز و فعالیت و اخلال دلالان در این حوزه و وظیفه پلیس در برابر آنها گفت: این افراد دقیقاً در راستای اهداف دشمنان نظام جمهوری اسلامی حرکت می‌کنند و پلیس با قاطعیت اجازه فعالیت به آنها نخواهد داد. 
سردار حسین رحیمی افزود: در شش ماه گذشته، پلیس امنیت اقتصادی در حوزه مبارزه با دلالان و سوداگران ارزی، موفق به کشف بیش از ۲۱۹ میلیون واحد انواع ارز شد و در این رابطه ۲۹۲ متهم نیز دستگیر شدند. به گفته او، این بخش نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۱۷ درصدی همراه بوده‌است. 
وی تأکید کرد: در کنار مقابله با شبکه‌های سازمان‌یافته قاچاق، پلیس امنیت اقتصادی وظیفه دارد امنیت فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری در کشور را تضمین کند و فعالان اقتصادی می‌توانند با اطمینان کامل از حمایت پلیس در مسیر تولید و تجارت فعالیت کنند. 

 نقش مردم 
رحیمی در پایان با اشاره به راه‌اندازی شماره جدید ستاد خبری پلیس امنیت اقتصادی گفت: ستاد خبری پلیس امنیت اقتصادی با هدف تسهیل ارتباط مستقیم مردم با پلیس راه‌اندازی شده و در شش ماهه نخست امسال بیش از ۱۰ هزار گزارش مردمی در حوزه جرائم و مفاسد اقتصادی، قاچاق کالا، اخلال در نظام اقتصادی، زمین‌خواری، ارتشا و اختلاس دریافت کرده‌است. 
مردم می‌توانند از طریق ۳۰۱۰–۳۰۱۱۱۰ که به زودی در دسترس خواهد بود اخبار و گزارش‌های خود را در خصوص قاچاق، فساد و مفاسد اقتصادی در اختیار پلیس قرار دهند تا در سریع‌ترین زمان رسیدگی شود. بر پایه اعلام پلیس، از میان این گزارش‌ها ۱۳۰ مورد به عملیات میدانی منجر شد که نتیجه آن کشف حدود ۱۱ همت انواع جرائم اقتصادی، کالای قاچاق و تخلفات گمرکی بوده‌است.

برچسب ها: پلیس ، فراجا ، قاچاق
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار